Під АЕС "Фукусіма" почали створювати шар вічної мерзлоти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Під АЕС "Фукусіма" почали створювати шар вічної мерзлоти

Енергетика
1249
Фахівці компанії-оператора аварійної АЕС “Фукусіма-1” на північному сході Японії TEPCO почали роботи зі створення так званого шару штучної вічної мерзлоти для запобігання потрапляння радіоактивної води в океан.
Роботи планується почати в 18 місцях, затверджених планом TEPCO раніше на цьому тижні. При успіху фахівці почнуть аналогічні роботи і на інших ділянках під усіма чотирма енергоблоками. Передбачається, що загальна протяжність шару штучної вічної мерзлоти буде в підсумку становити близько 1,5 кілометрів.
Першим етапом робіт було встановлення сталевих труб на глибину до 30 метрів. Після цього по трубах почнуть подавати спеціальну охолоджуючу рідину, яка, як сподівається TEPCO, дозволить створити своєрідну “стіну з льоду” всередині ґрунту і утруднить проходження через неї ґрунтових вод з можливим високим вмістом радіоактивних елементів. Наступним етапом робіт стане відкачування 11 тис тонн радіоактивної води, яка скупчилася в тунелях під станцією.
Експерти вважають, що вода, яка скупчилася в підземних тунелях, може бути однією з основних причин радіоактивного забруднення ґрунтових вод під аварійною станцією. Фахівці також не відкидають, що, змішуючись з ґрунтовими водами, радіоактивна рідина може потрапляти в море.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас