Розенко: Говорити про підвищення пенсій поки неможливо — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розенко: Говорити про підвищення пенсій поки неможливо

Казна та Політика
388
Пенсійний фонд (ПФ) України виконує свої зобов’язання, завдяки допомозі з держбюджету. Про це повідомив міністр соціальної політики Павло Розенко, нагадавши, що дефіцит ПФ становить 80 млрд грн.
“Сьогодні видатки Пенсійного фонду становлять 250 млрд грн, а власні доходи пенсійного фонду становлять 170 млрд грн. І тільки завдяки тому, що держава виділяє кошти з державного бюджету, ці 80 млрд грн, ми в повному обсязі виконуємо всі свої завдання перед пенсіонерами, і пенсії виплачуються вчасно “, – сказав Розенко.
Він зазначив, що такий розрив означає, що поки залишатиметься нинішня пенсійна система, говорити про збільшення виплат пенсіонерам неможливо.
Розенко також підкреслив, що проект пенсійної реформи відповідає всім положенням коаліційної угоди. Він включає в себе скасування системи спецпенсій, введення накопичувальної системи і підтримку і розвиток недержавного пенсійного страхування, сказав Розенко.
“Наша мета – побудова багаторівневої, багатокомпонентної пенсійної системи, що дозволить виплачувати пенсії з трьох різних джерел: із солідарної системи, з накопичувальної системи та системи недержавного пенсійного страхування”, – пояснив Розенко.
Як повідомлялося, Мінсоцполітики пропонує ввести в Україні нову модель виплати пенсій. Як розповів Розенко, два основних нововведення такі. Перше – введення з 1 січня 2017 2-го і 3-го рівня пенсійне страхування. Тобто, додатково до солідарної системи (принцип “загального казана”) з’являться особисті накопичувальні пенсійні рахунки (2-й рівень), на які піде частина грошей, що перераховуються зараз роботодавцем в “загальний котел” Пенсфонда (ПФ) і особисті накопичувальні рахунки в недержавних Пенсфондах , куди працівник добровільно щомісяця перерахує частину заробітку, щоб потім довічно отримувати надбавку до солідарної пенсії.
Друге нововведення – відмова від спецпенсій для народних депутатів, чиновників, суддів, прокурорів), у яких пенсії при рівному стажі і однакових заробітках в 1,5-2 рази вище, ніж у непривілейованих громадян. Розенко зазначив, що це не стосуватиметься військовослужбовців, тому що в їхньому випадку діє особливий механізм нарахування пенсій.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас