Україна зробила перший крок, щоб уникнути дефолту, - Financial Times — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна зробила перший крок, щоб уникнути дефолту, - Financial Times

Казна та Політика
3745
Україна подолала першу перешкоду в спробі реструктуризувати $ 15 млрд. боргів, аби уникнути фінансового краху. Про це йдеться у статті Financial Times.
Інвестори державного Укрексімбанку проголосували в понеділок за продовження терміну погашення облігацій, які входять до плану реструктуризації боргу країни та зміцнили її тендітні фінанси.
Угода дала надію на те, що Київ тепер зможе домовитися й з іншими кредиторами.
$ 750 млн облігацій Укрексімбанку першими підлягають погашенню з 29 облігацій і кредитів, які Україна сподівається переглянути протягом найближчих чотирьох років. У Міністерстві фінансів заявили, що вітають “всебічну підтримку” від кредиторів щодо продовження терміну погашення облігацій та висловили сподівання на нові кроки у переговорах з кредиторами.
У лютому Міжнародний валютний фонд кинув Києву рятувальний круг, оголосивши про надання $ 17,5 млрд фінансової допомоги.
Однак, план порятунку залежить, зокрема від співпраці з кредиторами України. До них відносяться Росія, яка володіє $ 3 млрд облігацій, і найбільший кредитор країни, Franklin Templeton.
У цьому місяці Київ попередив інвесторів, що він готовий оголосити дефолт банку, якщо не буде досягнуто ніякої угоди.
Переговори були ускладнені невеликим числом інвесторів, розповіло джерело, знайоме з ситуацією. Перше голосування за реструктуризацію не отримало підтримку, але друге пройшло після того як банк повідомив інвесторам, що вони не зіткнуться зі “стрижкою своїх грошей”, якщо погодяться продовжити термін погашення.
“Це тримісячне продовження терміну погашення облігацій необхідно для затвердження та оформлення довгострокового рішення, націленого на досягнення максимального балансу між інтересами держави, інвесторів і банку, що сприятиме стабільності банківської системи та підтримки економіки України”, – повідомила прес-служба Укрексімбанку.
Україна зробила перший крок, щоб уникнути дефолту, - Financial Times
За словами інвесторів, Україна прагне підкреслити, що такого роду угоди не будуть доступні для інших кредиторів країни.
Міністерство фінансів України прагне стримати очікування, коментує Тім Еш, аналітик Standard Bank з ринків, що розвиваються. “Головний посил полягає у тому, що критерії для реструктуризацій різні, отже, для них будуть застосовані різні терміни.”
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас