"Нафтогаз" почав відключати газ підприємствам-боржникам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" почав відключати газ підприємствам-боржникам

Енергетика
479
НАК “Нафтогаз України” почав припинення поставок газу для підприємств, що мають заборгованість за спожитий газ. Про це йдеться в повідомленні прес-служби “Нафтогазу”.
“Після закінчення опалювального сезону “Нафтогаз” розіслав боржникам відповідні повідомлення і направив газорозподільним підприємствам доручення на відключення від газопостачання компаній, які мають заборгованість за спожитий газ”, – йдеться в повідомленні.
Станом на 24 квітня загальна сума заборгованості за газ перед “Нафтогазом” з боку підприємств, що виробляють електроенергію (ТЕЦ), теплову енергію (ТКЕ) становить 21,9 млрд грн. Порівняно з початком року ця сума збільшилася на 69%.
Найбільшим боржником “Нафтогазу” є ПАТ “Київенерго” – 3,7 млрд грн.
“Промислові підприємства-боржники отримали вимоги оплатити газ, у т. ч. на виконання судових рішень. Зараз “Нафтогаз” продає газ промисловим підприємствам виключно на умовах передоплати. Жодне промислове підприємство не отримує неоплачений газ”, – відзначили в прес-службі.
Нагадаємо, голова правління НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв розповів про пільги для споживачів природного газу на наступний опалювальний сезон.
“Якщо ми будемо говорити про пільгову ціну для споживачів, які споживають газ не через центральне опалення, ця ціна складе 3 тис. 600 грн за тисячу куб. м і це роздрібна ціна, яка вже включає транспорт, податки і всі надбавки. Ця ціна буде діяти в межах 200 куб. м газу протягом кожного місяця опалювального сезону “, – розповів Коболєв.
При цьому він зазначив, що більш висока ціна нараховується тільки на той обсяг газу, який перевищує 200 куб. м.
“Якщо споживач спожив протягом місяця більше – за перші 200 куб. м все рано сплачується низька ціна, тобто 3 тис. 600 … За обсяг, який більше – тільки на цей обсяг буде нараховуватися більш висока ціна”, – зазначив Коболєв.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас