НКРЕКП хоче прив'язати платіжки на комуналку до погоди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКРЕКП хоче прив'язати платіжки на комуналку до погоди

Енергетика
2262
Нову соціальну тематику перерахунку плати за опалення для споживачів без лічильників, щоб ті платили менше, якщо фактичні кліматологічні показники відрізняються від нормативних, хоче розробити НКРЕКП.
Про це повідомляє прес-служба Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП).
“Для зменшення соціальної напруженості та уникнення значного фінансового навантаження на населення у зв’язку з необхідністю оплати комунальних послуг за економічно обґрунтованими тарифами НКРЕКП пропонує розробити методику перерахунку плати за послугу з централізованого опалення для споживачів, у яких відсутні прилади обліку теплової енергії у разі відхилення фактичних кліматологічних показників від нормативних “, – йдеться в повідомленні.
З відповідним зверненням комісія звернулася до уряду, щоб той доручив Мінрегіону розробити таку методику.
Крім того, НКРЕКП пропонує знизити у два рази норми споживання природного газу населенням у разі відсутності лічильників.
“Для максимального приведення фактичного споживання газу населенням, яким нарахування за використаний природний газ проводиться згідно встановлених Норм споживання, до рівня цих норм НКРЕКП розробила і представила на розгляд уряду відповідні пропозиції щодо зменшення цих норм для газових плит та водонагрівачів в два рази”, – повідомляє прес-служба комісії.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас