У Раді буде своя «дошка ганьби» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді буде своя «дошка ганьби»

Світ
635
На сайті ВР будуть оголошувати інформацію про відвідування нардепами пленарних засідань та засідань комітетів і їх голосування за закони.
Відповідне розпорядження пообіцяв вже сьогодні підписати Голова Верховної Ради Володимир Гройсман.
«Я сьогодні підпишу відповідне організаційне розпорядження, де буде визначено, що будуть повністю в он-лайн режимі оприлюднені відвідування народних депутатів, голосування народних депутатів на першій сторінці нашого сайту. Я буду повністю інформувати суспільство про те, хто відсутній без поважних причин на пленарних засіданнях», – сказав Гройсман.
Крім того, він поінформував, що оприлюднюватися будуть також імена тих народних обранців, чия картка зареєстрована на пленарному засіданні, але більше 5 раз не бере участі в голосуванні «за», «проти» або «утримався». При цьому спікер пояснив таке своє рішення невдоволенням дисципліною нардепів, коли, за його словами, дуже важливі закони «ледь набирають 226 голосів».
«Мені б дуже хотілося, щоб ми знайшли порозуміння щодо дисципліни в залі, відвідування пленарних засідань, засідань комітетів… Я розумію, що у нас депутати є недоторканними, але є наші обов’язки, є наша відповідальність перед суспільством, і врешті-решт совість кожного з нас», – підкреслив Гройсман.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас