Яценюк розповів, коли українцям варто чекати підвищення зарплат і пенсій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк розповів, коли українцям варто чекати підвищення зарплат і пенсій

Казна та Політика
4583
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк визнав, що рівень соціальних стандартів в нашій країні дуже низький і його необхідно підвищити, але в нинішніх умовах це неможливо.
“Ситуація не просто складна… З тими викликами, з якими зіткнулася економіка України, не стикалася жодна європейська країна за останні десятиліття”, – сказав він у Верховній Раді в рамках години запитань до уряду.
Глава Кабміну нагадав, що через анексію Криму та ситуацію в Донбасі Україна втратила 20% економіки. “Але Україна жива і важливо, щоб вона рухалася вперед”, – підкреслив Яценюк.
Він запевнив, що влада виконує всі соціальні зобов’язання. “Я розумію, що рівень зобов’язань повинен бути піднятий. Але давати гроші можна тільки тоді, коли ми їх заробимо”, – сказав прем’єр.
“Людей не можна обманювати. Не можна давати те, чого немає. Назбираємо – гарантію даю – поділимо і додамо соціальні стандарти. Але дайте можливість запустити економіку, а не запускати друкарський верстат і інфляцію!” – Підсумував Яценюк.
“У нас 24,5 мільярда гривень, які йдуть на забезпечення субсидіями. Тому що розумію, що зараз основний удар – це буде по тарифах. Ми розіслали вже майже 100%. Знаючи, нашу українську статистику, якщо написали, що 100%, значить 90 – точно розіслали”, – зазначив Яценюк.
За словами Яценюка, за 15 місяців жодна соцвиплат не була затримана.
“Ми виплатили всі пенсії, всі зарплати, всі соцстандарти. Ми виконали всі соціальні зобов’язання, дані країні”, – підкреслив прем’єр.
За його словами, зараз перед Кабміном стоять завдання стабілізувати фінансовий сектор, отримати всі додаткові кошти від західних партнерів і провести реструктуризацію зовнішніх боргів України.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас