Антикорупційне бюро не вирішить усіх проблем України, - Польща — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Антикорупційне бюро не вирішить усіх проблем України, - Польща

Кримінал
296
Створюване українською владою Національне антикорупційне бюро не вирішить усіх проблем України, пов’язаних з корупцією, масштаб якої набагато більший, ніж у 80-90-х роках у Польщі.
Про це польському агентству РАР сказав глава польського Центрального антикорупційного бюро (СВА) Павло Войтунік після вчорашніх переговорів з представниками української влади в Києві.
“Ілюзією було б думати, що Національне антикорупційне бюро, яке створюється в Україні і яке матиме кілька сотень працівників, самостійно зможе вирішити всі проблеми”, – сказав він.
Керівник сформованого в 2006 році СВА нагадав, що в Польщі ще до створення цього органу діяли антикорупційні підрозділи в різних службах, серед яких він згадав поліцію, прикордонну і митну службу.
“Ми в Польщі заповнюємо лише певну нішу, діємо там, де інші інститути не дістають; ми є лише частиною цілої системи”, – сказав Войтунік.
Глава СВА також назвав непростим завданням побороти корупцію в Україні.
“Часто чую думки, що корупція в Україні є такою ж, якою була в Польщі в 80-х або 90-х роках. Однак мені здається, що там вона існує на вищому рівні і більш деструктивно діє на державу”, – сказав він, зазначивши, що перед українцями “довга дорога” для її подолання.
Войтунік також зазначив, що переконував своїх співрозмовників в Києві не думати про корупцію як про “політичне, а як про суспільне явище і патологію”.
“Я застерігав, зокрема, від спокуси зробити політичними ці структури, ризику не до кінця продуманих дій у сфері медійної політики та інших помилок, з якими ми також зіткнулися”, – сказав він.
Як відомо, Войтунік прибув до Києва на особисте запрошення глави уряду Арсенія Яценюка, з яким вчора він провів переговори, а також з главами МВС, Міністерства юстиції та новопризначеним керівником Національного антикорупційного бюро.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас