Експерти розповіли, що потрібно для запуску вільного ринку газу в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти розповіли, що потрібно для запуску вільного ринку газу в Україні

Енергетика
235
В ході “круглого столу” в НАН України на тему “Стратегія та пріоритети розвитку ринку природного газу в контексті сучасних євроінтеграційних прагнень України”, представник французької GDF Suez назвав 5 умов, які необхідно виконати Україні для реального запуску вільного ринку газу.
По-перше, Україні потрібно запустити свій європейсько-східний хаб. Для цього необхідна друга умова – укласти угоди з газотрейдерами.
Крім того, важливі також прості і зрозумілі правила ліцензування діяльності. А також чітка система та механізм балансування.
Ще одна умова – потрібен справедливий доступ до підземних сховищ газу (ПСГ) в Україні, мобільний і гнучкий механізм (зараз система сильно забюрократизована, закон прийнятий але не діє).
У свою чергу генеральний директор ТОВ “Нафтогазбудінформатика”, д.т.н. Леонід Уніговський зазначив, що до жовтня Україна ще потрібно приняти 9 законодавчих актів.
В цілому робота в цьому напрямку ведеться, і європейські трейдери готові надати українській стороні свій досвід в цьому питанні.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас