Економіка єврозони йде на поправку, - ЄЦБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіка єврозони йде на поправку, - ЄЦБ

Світ
331
Економіка єврозони повертається на шлях зростання, оскільки заходи кредитно-грошової політики, реалізовані Європейським центральним банком (ЄЦБ), починають діяти. Про це заявив головний економіст ЄЦБ Петер Прат.
Він зазначив, однак, що економіка єврозони не зможе рости в повну силу без дій інших сторін – урядів і компаній, щоб підготувати грунт для поліпшення ситуації в регіоні на довгострокову перспективу.
“Єврозоні необхідна комбінація заходів, щоб циклічне відновлення економіки, яке ми зараз спостерігаємо, стало тривалим, – заявив Прат. – Стимулююча кредитно-грошова політика і цілеспрямовані структурні реформи повинні йти рука об руку”.
За словами Прата, економіка єврозони йде на поправку. “Статдані дозволяють припустити, що економіка набирає зростання і буде зміцнюватися протягом цього року”, – говорить Прат.
Він зазначив, що експерти піднімають прогнози зростання ВВП єврозони на поточний рік та наступні роки. “Тому можна говорити про початок циклічного відновлення економіки. Однак воно поки не є структурним”, – заявив Прат.
Під відсутністю структурного відновлення розуміється, що потенціал зростання економіки поки не відновлено, пояснив він.
Прат зазначив, що монетарна політика може підтримати економічний підйом в короткостроковій перспективі, але не зможе робити це довгий час.
Стимулювання економічного зростання зводиться до заходів підтримки інвестицій, полегшенню умов ведення бізнесу, а також діяльності держінститутів.
Стимулююча політика підтримує попит і покращує доступ до кредитів, що може пом’якшити ризики, які супроводжують проведення реформ, зазначив Прат.
Як повідомлялося, борги єврозони побили історичний рекорд. Дефіцит бюджетів країн ЄС при цьому знизився.
Греція і раніше фіксує найвище боргове навантаження в Європі – 177,1% ВВП в 2014 році проти 156,9% ВВП в 2012 році, коли країна отримала другий пакет допомоги. За відносним рівнем держборгу за Грецією йдуть Італія (132,1%), Португалія (130,2%) та Ірландія (109,7%), проте в цих країнах темпи зростання заборгованості істотно нижче грецьких.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас