НБУ оштрафував акціонера «Альфа Банку» за покупку «Банку Кіпру» без узгодження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ оштрафував акціонера «Альфа Банку» за покупку «Банку Кіпру» без узгодження

Кримінал
1897
Національний банк України оштрафував компанію ABH Ukraine Limited, яка є єдиним акціонером «Альфа Банку», за придбання «Банку Кіпру» (нинішня назва – «Неос Банк») без узгодження з регулятором. Про це НБУ повідомив на своїй сторінці в Facebook.
“Регулятор підвищує прозорість банківської системи і контролює дотримання банківського законодавства”, – йдеться в повідомленні.
Згідно з повідомленням, розмір штрафу склав 0,1% від статутного капіталу «Неос Банку» станом на дату правопорушення.
При визначенні розміру штрафу регулятор прийняв до уваги визнання правопорушником факту вчинення правопорушення та його готовність вжити невідкладних заходів для усунення наслідків.
«Національний банк і надалі вживатиме заходи впливу, в тому числі накладення максимальних передбачених законом штрафів щодо порушників банківського законодавства, які отримали попередження про необхідність усунення правопорушення, але продовжують ігнорувати приписи регулятора,” – цитуються в повідомленні слова директора департаменту НБУ з реєстраційним питань та ліцензуванню.
Нагадаємо, раніше Національний банк України зобов’язав банки до 8 червня уявити пакети документів про свої реальних власників і контролерів.
Акціонери «Альфа-Банку» (Україна) 17 квітня 2014 року закрили операцію з Bank of Cyprus Group з купівлі 99,77% акцій українського «Банку Кіпру» і кредитного портфеля, виданого групою «Банку Кіпру» українським позичальникам.
Банк повідомив, що загальна сума угоди склала 202,5 млн євро.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас