Турчинов знайшов винних у шахтарських протестах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Турчинов знайшов винних у шахтарських протестах

Енергетика
6305
Влада України не допустить використання шахтарів власниками шахт для отримання в своє розпорядження бюджетних коштів, а поліпшення умов та оплати праці працівників вугільної промисловості послідує після модернізації підприємств, заявляє секретар РНБО України Олександр Турчинов.
“Ми зараз цього не допустимо, а саме – використання шахтарів для вибивання собі грошей з бюджету. Тим більше, що багато шахт у нас приватні”, – сказав він.
У цьому зв’язку О.Турчинов нагадав, що в Україні завжди самі великі кошти виділялися на вугільну галузь, і велика частина цих коштів розкрадалася.
“У нас найбільше коштів завжди в країні виділялося на вугільну галузь. І більшість цих коштів розкрадалися тими ж “донецькими” і вивозилися в офшори. Мільярди вивозилися, виявлялися в кишені тих, хто стояв за цими статтями держбюджету. Звичайно ж, ніякої модернізації шахт, поліпшень умов праці не було”, – зазначив він.
Секретар РНБО висловив переконання, що приватизація, яка запланована владою країни, повинна охопити і вугільну галузь.
“Приватизація повинна охопити і вугільну галузь. Щоб шахтарі могли спілкуватися не з урядом, а з тими, хто буде в ці шахти інвестувати. І це повинна бути чесна конкуренція, не шляхом стука касок по асфальту, а шляхом підвищення конкурентоспроможності підприємства”, – сказав він.
Говорячи про мітинг шахтарів у середу в Києві, О.Турчинов підкреслив, що вважає неправильним проведення страйків і пікетів під час бойових дій.
“Страйки і пікети під час війни – це неправильно. Коли країна воює, а шахтарі вимагають підвищення зарплат – немає питань. Підвищуйте технології”, – заявив він.
За словами секретаря РНБО, влада запланувала засідання з енергетичної безпеки країни.
“Це питання більш широке, ніж вугільна галузь, воно об’єднує всі складові енергетичного сегменту економіки. І цей розгляд відбудеться незалежно від страйків”, – підкреслив він.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас