Державіаслужба заманює авіаторів в Херсон і Запоріжжя — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Державіаслужба заманює авіаторів в Херсон і Запоріжжя

Технології&Авто
1279
Чиновники почали продавати в регіональні аеропорти турецькі напрямки. Державіаслужба розіслала листи авіакомпаніям МАУ, «Атласджет України» і Моторсіч, в яких попросила оцінити, наскільки їм цікавий запуск нових рейсів у напрямку Стамбула з Херсона та Запоріжжя, повідомив голова відомства Денис Антонюк.
У листі-пропозиції поки міститься тільки одна умова: обидва рейси повинні виконуватися тричі на тиждень. У найближчі дні аналогічні пропозиції отримають ще кілька авіакомпаній.
«Чому б вітчизняним авіакомпанії не експлуатувати цей напрямок, якщо Turkish Airlines наростили частоту рейсу Херсон-Стамбул до семи на тиждень? – Зауважив Антонюк.
Правда, на яких умовах будуть вибиратися компанії-перевізники і видаватися дозволи, поки не вирішено. «Нам важливо розуміти, чи є взагалі інтерес. До моменту конкурсу, сподіваюся, буде визначено, на підставі якого порядку виділяти призначення на маршрути », – пояснив керівник Державіаслужби.
У компаніях ініціативу чиновників зустріли з ентузіазмом. «Ми обов’язково подамо заявки на ці рейси, тим більше, що Херсон-Стамбул був у наших початкових планах. Сам факт проведення такого конкурсу дасть нам можливість претендувати на інші цікаві для нас маршрути », – заявив генеральний директор компанії« Атласджет Україна »Сергій Підгородецький.
Директор Запорізького аеропорту Григорій Усик також вважає, що у рейсу великі можливості, і вже вів попередні переговори з «Атласджет України» і МАУ. За його спостереженнями, досить великий попит на цей рейс від компанії Turkish Airlines у кримчан і жителів сусідніх областей. «Кримчан буває на деяких рейсах до 30 осіб, все залежить від дня тижня, на вихідних їх більше. Літають з Херсона також жителі Кривого Рогу, Одеської області », – уточнив Усик. В цілому ж завантаження рейсу становить близько 70%.
Нагадаємо, Херсонський і Запорізький аеродроми зараз проходять дооснащення, щоб відповідати сучасним вимогам.
«Зараз сертифікуємо світлосигнальну систему, монтуємо систему автоматичної посадки, вже сертифікуємо наших співробітників», – розповів Григорій Усик.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас