Ми вже почали стабілізацію фінансової системи, - Мінфін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ми вже почали стабілізацію фінансової системи, - Мінфін

Казна та Політика
2155
Голова Мінфіну Наталія Яресько заявила про початок стабілізації фінансової системи. Про це вона сказала в ході засідання Кабміну.
“Через те, що ми отримали перший транш коштів від МВФ, наші резерви подвоїлися. Таким чином, ми почали вже стабілізацію нашої гуманітарної та фінансової системи. Ми відчуваємо це через зменшення волатильності в нашій державній валюті”, – зазначила міністр. Вона також повідомила, що місія Міжнародного валютного фонду за першим переглядом програми розширеного фінансування EFF, за підсумками якого Україна може отримати другий транш програми SDR1,182 млрд (близько $1,63 млрд), як очікується, прибуде в Україну наприкінці травня.
“Ми виконали всі наші попередні зобов’язання і виконуємо всі поточні зобов’язання по нашій програмі”, – сказала міністр.
Яресько підкреслила, що для першого перегляду програми необхідно виконати ще ряд додаткових заходів і реформ, зокрема, домовитися з приватними зовнішніми кредиторами України про реструктуризацію боргу.
“Очікуємо домовленості з кредиторами, очікуємо конструктивного підходу, що кредитори підуть на співпрацю з нами”, – зазначила Яресько.
У свою чергу прем’єр Арсеній Яценюк закликав коаліцію до конструктивної роботи і прийняття необхідних для продовження співпраці з МВФ законів.
Раніше у Вашингтоні Яресько розповіла про фактори, що впливають на кризу в українській економіці і про кроки, зроблені владою для їх подолання.
За матеріалами:
112
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас