"Газпром" відповів на звинувачення Єврокомісії: "претензії необгрунтовані" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" відповів на звинувачення Єврокомісії: "претензії необгрунтовані"

Енергетика
997
Російський холдинг «Газпром» прокоментував звинувачення Єврокомісії в порушенні правил конкуренції.
22 квітня 2015 на офіційному сайті Європейської комісії був опублікований прес-реліз, згідно з яким Європейська комісія прийняла «заяву про заперечення» (statement of objections) в рамках триваючого антимонопольного розслідування діяльності ВАТ «Газпром» в Європейському Союзі. Пред’явлені Єврокомісією претензії «Газпром» вважає необгрунтованими.
«Газпром» стверджує, що прийняття «заяви про заперечення» – це один з етапів антимонопольного розслідування, яка не означає визнання компанії винною в якому-небудь порушення антимонопольного законодавства ЄС.
«Робота «Газпрому» на ринку ЄС, у тому числі застосовуються принципи ціноутворення на газ, відповідає стандартам, які використовують інші виробники та експортери газу», – наголошується в заяві.
Керівництво компанії сподівається на дотримання належним чином в рамках розслідування прав і законних інтересів «Газпрому». «Газпром», започаткований за межами юрисдикції ЄС, є компанією, наділеною відповідно до російського законодавства публічно значимими функціями і статусом стратегічної організації, контрольованої державою », – наголошується в прес-релізі
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас