Найбільший литовський рітейлер може вийти на український ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший литовський рітейлер може вийти на український ринок

Світ
1752
Vilniaus Prekyba (VP Group) – один із найбільших ритейл-холдингів Прибалтики, присутній також у Польщі та Болгарії, виходить на український ринок
2013 року консолідований виторг групи та її структурних підрозділів становив 2,972 млрд євро.
В Україні вона почне роботу з розвитку фармацевтичного напрямку.
Генеральний директор Euroapotheca Раймонда Кіжене (Raimonda Kižienė) зазначає, що компанія планує відкривати в Україні поки що тільки одну аптеку, яка дасть можливість групі зсередини спостерігати за українським ринком перед можливою експансією.
«Наразі ми робимо лише перші кроки в Україні – у нас ще багато запитань, на які нам необхідно відповісти насамперед для себе. Тільки тоді ми зможемо приймати стратегічні рішення щодо розвитку в цій країні», – повідомила Кіжене.
За її словами, в Україні Euroapotheca хоче передусім дізнатися про своїх потенційних клієнтів і їхні потреби, навчитися управляти ланцюжком поставок, а також зрозуміти конкурентне середовище та правову систему.
За даними компанії Retail Net, першу спробу вийти на український роздрібний ринок Vilniaus prekyba (Maximа group) зробила восени 2002 року. Тоді мова так само йшла про відкриття мережі аптек і компанія навіть підписала перші попередні договори оренди приміщень, але потім виникли якісь непорозуміння з орендодавцями і литовці відмовилися від планів на Київ.
Наступна спроба була зроблена перед самою кризою навесні 2008 року, тоді компанія зареєструвала компанію в Києві, провила дослідження ринку і навіть переговори про придбання приміщень та земельних ділянок з місцевими девелоперами. Далі все вони просунулися з групою Столиця, але восени 2008 року почалася світова фінансова криза і Maximа знову відмовилася від планів на Україну. А партнером і надалі господарями київського девелопера Група Столиця стали інші литовці – акціонери мережі Новус, яка в результаті на їх базі відкрила в Києві вже понад 20 супермаркетів і гіпермаркетів.
Крім того за деякими даними афілійовані з акціонерами Maximа group компанії в 2007 році придбали в Києві велику ділянку землі в районі вулиці Здолбунівська (з’їзд з мосту Кирпи) для будівництва торгово-розважального центру Akropolis. Пізніше ділянка була нібито продана місцевим забудовникам.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас