Квіташвілі розповів, що заважає реформі медицини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Квіташвілі розповів, що заважає реформі медицини

Світ
2727
Прискорити реформу медицини допоможе, зокрема, єдиний закон про охорону здоров’я, який узагальнить десятки окремих.
Таку думку висловив міністр охорони здоров’я Олександр Квіташвілі.
“Заважає бюрократія. Дуже складно приймати швидкі рішення і, найголовніше, швидко їх впроваджувати. В законодавчому полі дуже багато законів, і я думаю, багато непотрібних, які регулюють вузькі напрямки. Ще проблеми різних підзаконних актів, регуляцій, які треба проводити через Кабмін . Все це уповільнює процеси. Необхідно все узагальнювати в один закон з охорони здоров’я, а не плодити десятки окремих “, – сказав Квіташвілі.
Крім того, на його думку, потрібно розвантажувати систему підзаконних актів. “Великі зміни починаються з розвантаження всієї системи. Інакше навіть прийняті рішення втілюються в життя дуже повільно і не дають можливості швидко зреагувати і відкоригувати щось в процесі впровадження. Система дуже неповоротка”. – Вважає міністр.
У той же час Квіташвілі підкреслив, що надихає величезне бажання людей, суспільства щось змінити. “Є політична підтримка. Надихає те, що минулого року Україна довела, що вона не є пострадянською країною, довела, що тут європейське суспільство – українці поділяють ті ж цінності, що і весь цивілізований світ. Це дає стимул, щоб розвиватися далі”, – зазначив міністр.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас