Депутати хочуть націоналізувати майно мережі "АТБ" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати хочуть націоналізувати майно мережі "АТБ"

Світ
10103
Прийняти закон про націоналізацію майна торговельної мережі “АТБ”, найбільшої в Україні мережі продуктових магазинів формату “дискаунтер”, пропонує понад десяток народних депутатів, які представляють всі фракції коаліції.
Згідно з інформацією на сайті Ради, відповідний законопроект (№2689) зареєстрований в парламенті у вівторок, проте текст його і пояснювальна записка поки відсутні.
Серед авторів документа, зокрема лідер Радикальної партії Олег Ляшко, члени фракцій “Народний фронт” Тетяна Чорновіл і Михайло Гаврилюк, “Самопоміч” Семен Семенченко, “Батьківщина” Ігор Луценко, “Блоку Петра Порошенка” Сергій Трегубенко, позафракційний Володимир Парасюк.
Раніше в парламенті вже реєструвалися законодавчі ініціативи про націоналізацію інших великих компаній і банків, проте до їх практичної реалізації справа не доходила.
Як повідомлялося, в лютому цього року один з авторів законопроекту Артем Вітко з фракції Радикальної партії заявив про нібито наявність зв’язку між “АТБ-маркет” і сепаратистами.
У свою чергу ТОВАТБ-маркет” (Дніпропетровськ), власник мережі, категорично відкинуло такий зв’язок. “Ні власники, ні керівництво корпорації ніколи не співпрацювали з якими-небудь угрупованнями Донецької та Луганської областей, чиї дії спрямовані проти територіальної цілісності України. Більше того, корпорація “АТБ” як бізнес є однією з постраждалих сторін в ситуації, що склалася на сході країни” , – йшлося в заяві.
В “АТБ-маркет” оцінили прямі втрати за період військових дій на території Луганської та Донецької областей, без урахування вартості нерухомості, в 1 млрд грн.
У компанії відзначали, що у зв’язку із захопленням представниками самопроголошених “ЛНР” і “ДНР” близько 150 магазинів “АТБ”, компанія ще в 2014 році подала заяви у відповідні інстанції, починаючи від РВВС до генерального прокурора України та голови СБУ.
За даними мережі, на базі захоплених в зоні АТО магазинів “АТБ” відкриті так звані “народні” магазини, які розпоряджаються майном підприємства, використовують торгове обладнання та розпродають залишки товарних запасів.
Роздрібна мережа компанії “АТБ-маркет” заснована в 1993 році в складі шести гастрономів. На початку 2001 року компанія володіла 45 гастрономами. У березні того ж року гастрономи “АТБ” реорганізовані в магазини самообслуговування формату “дискаунтер”.
Станом на 20 лютого 2015 в Україні в цілому працювало 730 “дискаунтерів” мережі “АТБ”. До складу корпорації “АТБ”, крім мережі “дискаунтерів” (“АТБ-маркет”), входять кондитерська фабрика “Квітень” (ТМ Bravissimo, “Квітень”, Biscuits Collection), м’ясна фабрика “Фаворит” (ТМ “Добров”, “М’ясна лавка”,“Ковбасний ряд”) і спорткомплекс “Схід” у Дніпропетровську. Корпорація володіє логістичною інфраструктурою з вантажообігом понад 4 тис. тонн на добу.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас