Раді пропонують дозволити військовому командуванню накладати адмінстягнення на підлеглих — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Раді пропонують дозволити військовому командуванню накладати адмінстягнення на підлеглих

Казна та Політика
286
Народний депутат з фракції “Блок Петра Порошенка” Іван Вінник пропонує Верховній Раді України дозволити командирам військових частин під час воєнного чи надзвичайного стану накладати адміністративні стягнення на підлеглих військовослужбовців.
Про це йдеться у відповідному законопроекті № 2553, повідомляє прес-служба партії БПП.
За словами автора законопроекту, метою даного проекту є вдосконалення порядку притягнення до відповідальності за вчинення військових адміністративних правопорушень.
“Передбачається шляхом надання права військовому командуванню в особі командирів військових частин під час воєнного чи надзвичайного стану, а також в особливий період, розглядати справи про військові адміністративні правопорушення і накладати адміністративні стягнення на підлеглих військовослужбовців. В мирний час відповідні адміністративні справи відносяться до компетенції районних, районних у місті, міських чи міськрайонних судів”, – сказав Вінник.
Нардеп вважає, що прийняття даного законопроекту дозволить вдосконалити процедурні аспекти притягнення військовослужбовців до адміністративної відповідальності за вчинення відповідних військових правопорушень, передбачених Кодексом України про адміністративні правопорушення, що сприятиме забезпеченню правопорядку і військової дисципліни у Збройних силах України та їх забезпеченні з урахуванням особливостей, що обумовлені особливим періодом.
Нагадаємо, 5 лютого 2015 р. Верховна Рада надала право комбатам складати протоколи за вчинення військових адміністративних правопорушень.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас