Китай запропонував Україні продовжити своп-лінію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай запропонував Україні продовжити своп-лінію

Валюта
1044
Китай запропонував Національному банку України (НБУ) продовжити дію своп-лінії в розмірі $2,4 млрд (15 млрд китайських юанів). Про це повідомляється на офіційній сторінці НБУ в Facebook.
“17 і 18 квітня в рамках щорічного Весняних зборів керуючих Міжнародного валютного фонду та Світового банку українська делегація взяла участь у серії робочих зустрічей. Зокрема, відбулися зустрічі з главами центральних банків Швеції та Нідерландів. Учасники зустрічей, крім загальних питань, погодили принципи співробітництва та надання НБУ технічної допомоги. Також проведені робочі зустрічі з головами центральних банків Польщі, Австрії та Китаю. При цьому в ході зустрічі з китайською стороною Нацбанк запросили до підписання продовження існуючої своп-лінії з Китаєм “, – повідомили в Нацбанку.
Глава НБУ Валерія Гонтарєва також виступила з промовою на щорічному інвестиційному семінарі та відповіла на запитання понад 100 присутніх інвесторів по макроекономічній ситуації в країні.
Нагадаємо, раніше в МВФ повідомляли, що українська влада веде переговори про валютні свопи з низкою країн. У Фонді підкреслювали, що такі домовленості допоможуть Україні отримати доступ до валютних ресурсів. Реалізація своп-лінії з Китаєм вже почалася.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас