Розенко: "Механізм-монстр обплутує бізнес з усіх боків" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розенко: "Механізм-монстр обплутує бізнес з усіх боків"

Казна та Політика
2632
Для детінізації бізнесу в Україні потрібно зменшити тиск на підприємців, подолати корупцію та провести судову реформу. Таку думку висловив міністр соціальної політики Павло Розенко, передає прес-служба відомства.
“Ми повинні провести ряд реформ щодо детінізації зарплат, що є головним ресурсом для Пенсійного фонду. Тіньовий ринок – це в 200 млрд гривень в рік, з яких не сплачуються ні податки, ні соцвнески. Тому детінізація – ресурс номер один для наповнення бюджету Пенсійного фонду”, – сказав він.
За словами міністра, бізнесу потрібно дати можливість працювати.
“Питання зменшення єдиного соціального внеску (ЄСВ) тут – один з важливих моментів, але не єдиний і, повірте, не найголовніший. Для цього потрібна дерегуляція. Бізнес так затиснутий різними ліцензіями, дозволами, сертифікатами, різного роду стандартами і нормативами, не має можливості ефективно працювати”, – зазначив він.
Як зазначає Розенко, бізнес потрібно позбавити від контролюючого і перевіряючого тиску.
“Перший крок уряду – мораторій на всі види перевірок на півроку. За цей час треба вичистити законодавчу базу. У ній сформовано механізм-монстр, який обплутує бізнес з усіх боків у вигляді перевіряючих структур”, – вважає Розенко.
“Четвертий процес, без якого неможлива детінізація зарплат, – судова реформа. Саме суди сьогодні є основним інструментом рейдерського захоплення бізнесу. Інвестиції, які бізнесмен бажає вкласти в економіку, повинні бути захищені”, – підкреслив міністр.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас