АвтоКрАЗ повністю відмовився від російських комплектуючих — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АвтоКрАЗ повністю відмовився від російських комплектуючих

Технології&Авто
660
Підприємство “АвтоКрАЗ” переорієнтувалося на постачальників європейських країн і з 2015 року повністю відмовилося від комплектуючих російського виробництва.
Той об’єм двигунів, який щомісяця замовлявся “КрАЗом” в Росії, сьогодні підприємству заповнили Мінський моторний завод, компанії Deutz, Cummins, Daimler, Fiat, WEICHAI, Ford, Toyota.
Cлід відзначити, що ще в 2014 році залежність ПАТ “АвтоКрАЗ” від російських постачальників впала відсотків на 30, в порівнянні з роком раніше. А з 2015 року КрАЗ взагалі припинив закупівлю матеріалів і комплектуючих у російських виробників. Так Кременчуцький автозавод не купує в РФ не тільки двигуни, але і сталь, електрообладнання, поковки, гумотехнічні вироби, підшипники і багато іншого.
Зокрема, електрообладнання КрАЗ закуповує в Польщі, Білорусі, підшипники – в Польщі, Туреччині, Індії, метизної продукції освоїли в Кривому Розі, листовий прокат – в Польщі, Чехії, опрацьовується Китай, “Запоріжсталь” практично повністю перекриває постачання Новолипецького металургійного комбінату.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас