ЄС ризикне і залишить інтернет відкритим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС ризикне і залишить інтернет відкритим

Технології&Авто
1217
Інтернет має залишатися відкритим і доступним для людей у всіх куточках світу, незважаючи на нові ризики в галузі безпеки, заявила верховний представник Європейського Союзу з закордонних справ Федеріка Могеріні.
“Ризики не повинні закривати гігантський потенціал кіберпростору. Технології можуть служити рушійною силою підвищення рівня життя майбутніх поколінь”, – підкреслила представниця ЄС.
Вона відзначила колосальну користь цифрових технологій і кіберпростору для підвищення якості життя людей.
Глава дипломатії ЄС визнала, що залежність від технологій має і темну сторону. “Соціальні мережі стали важливим фактором у розширенні “арабської весни”, але вони ж є потужним інструментом у руках ІГІЛ для поширення ідей ненависті і насильства”, – заявила Федеріка Могеріні.
“При величезній кількості джерел інформації в інтернеті авторитарним урядам стало важче тримати у вузді нове суспільство. Але стало також важче відокремлювати факти від пропаганди, розпізнавати брехню, якщо вона повторюється досить часто”, – зазначила верховний представник ЄС із закордонних справ.
“Наша залежність від кіберпростору в отриманні основних послуг, таких, як транспорт, забезпечення енергією і водою, робить нас вразливими перед новими явищами кібертероризму або кібершпіонажу.
Події останнього часу показують, як за допомогою кібератак все частіше розпалюються асиметричні війни та гібридні конфлікти. Ця тенденція, ймовірно, буде наростати в усьому світі”, – припустила єврочиновниця.
Вона вказала, що кіберпростір не має меж, тому необхідна глобальна координація у забезпеченні в ньому прав людини та основних свобод. Пані Могеріні повідомила, що ЄС переглядає основи стратегії зовнішньої політики та політики безпеки. Євросоюз буде працювати в тісній співпраці з міжнародними партнерами у подоланні нових ризиків і розвитку нових можливостей.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас