Долар котиться вниз до великих проблем, - Business Insider — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар котиться вниз до великих проблем, - Business Insider

Валюта
17444
Долар США котиться вниз – до однієї з головних проблем. За оцінкою Стівена Інгландера з Citi, який очолює стратегії G10 FX, інвестори скептично оцінюють перспективи збільшення своїх “довгих позицій” і ставки на те, що долар зростатиме.
“Зараз коментарі експертів, позиції та статистичні дані працюють проти долара, тому навіть найбільш віддані прихильники долара урізують свої довгі позиції в цій валюті”, – пояснив Інгландер.
“Враховуючи ці фактори, довгі контракти в доларах виглядають дуже непривабливо для багатьох інвесторів. Ми все ж зберігаємо оптимістичний погляд з огляду на політику підживлення торгівлі, яка ще себе проявить, але складно визначити якісь часові рамки, до того ж долар і надалі залишається у вразливій позиції.
“Політика підживлення торгівлі” це те, що піднімає долар вище, водночас із очікуванням ринків підвищення процентних ставок Федеральним резервом найближчим часом. Тоді як інші центральні банки понижують ставки протягом тривалого періоду. Вищі ставки роблять доларові активи більш привабливими.
Інгландер зазначає, що дані Citi показують: багато інвесторів як і раніше тримають долари США, тому масового продажу валюти поки що немає. Але є чотири причини, чому інвестори взяли паузу:
  • Ринки ігнорують новини, які могли б підняти долар навіть вище два чи три місяці тому. За межами США, продаж валюти на хвилі поганих новин вже не такий популярний, як раніше. Австралійський долар пішов угору після виходу слабких даних по Китаю, і даних по слабкій інфляції зі Швеції, що зрештою зробило мало шкоди американській валюті.
  • В американських економічних даних відсутня найбільш очікувана інформація: по рівню роздрібних продажів, початку нового будівництва нерухомості, всього цього бракувало у звіті цього тижня. Індекс Citi за підсумками даних із США знаходиться на найнижчому рівні з липня минулого року.
  • Деякі чиновники ФРС транслювали дуже миролюбні коментарі про те, що ставки можуть залишатися низькими ще протягом деякого часу, і інвестори звертають на ці коментарі більше уваги.
  • Іноземні центральні банки, які тримають ставки на низькому рівні, підживлюючи торгівлю, також, здається, змінюють свої позиції. Банк Канади зберіг ключову процентну ставку без змін, зазначивши, що вплив падіння цін на нафту на економіку потроху зникає.
Інвестори повинні побачити деякі з цих змін у дії, перш ніж збільшувати свої ставки на те, що долар буде рости, вважає Інгландер.
Вчора індекс долара впав до найнижчого рівня з минулої середи.
Akin Oyedele, Business Insider
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас