В Україні розробили власний 3D-принтер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні розробили власний 3D-принтер

Технології&Авто
1994
Український стартап Kwambio представив новий продукт – 3D-принтер UNIQUE One.
Модель поки не запущена в масове виробництво і надійде на ринок вже після запуску платформи Kwambio.
UNIQUE One обіцяють продавати дешевше аналогів, при цьому у нього є ряд переваг, які роблять 3D-принтер конкурентним продуктом на ринку. Втім, основною бізнес-моделлю стартапу залишиться софтверна складова.
Принтер має закритий корпус, однак він оснащений 3D-інтерфейсом, і спостерігати за процесом друку можна, дивлячись на голограму і не заглядаючи всередину. Користувач вибирає предмет, Кастомізуйте його за допомогою пари кліків, рухаючи повзунки, змінюючи форму, фактуру і розмір предмета (також можна додати на предмет будь-який текст), а потім натисніть кнопку Print.
UNIQUE One друкує зі швидкістю 300 мм в секунду – приблизно в п’ять разів швидше конкуруючих моделей. Проте основною його перевагою стане ціна. «Наша принципова позиція: зробити крутий принтер, який буде коштувати менше $1000 – умовно не дорожче айфона», – пояснили в компанії.
Так само, як і самі 3D-моделі – предмети інтер’єру, прикраси та гаджети – користувач може кастомізувати корпус принтера. Площа для друку досить велика – за допомогою UNIQUE ONE можна друкувати великі предмети.
Поки українці представили робочий прототип свого принтера. Надалі його планують удосконалити, а потім налагодити серійне виробництво – швидше за все, до осені 2015 року.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас