Доля української гривні та економіки вирішиться вже в найближчі кілька днів у Вашингтоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Доля української гривні та економіки вирішиться вже в найближчі кілька днів у Вашингтоні

Казна та Політика
15160
Доля української гривні та економіки вирішиться вже в найближчі кілька днів у Вашингтоні. На весняній зустрічі МВФ і Світового банку впливові економісти світу будуть слухати і доповідь про використання кредиту МВФ, і варіації українських урядовців про реструктуризацію зовнішнього державного боргу.
У Вашингтоні вже незабаром офіційно почнуться весняні збори МВФ і Світового банку. Приєднаються до високоекономічного суспільства і українські чиновники, правда, значна частина українських чиновників з’явилася в американській столиці ще на початку тижня.
Так, за кілька днів до офіційного старту приїхав міністр економічного розвитку Айварас Абромавічус, міністр фінансів Наталія Яресько також вже тут, а ось інша частина делегації, у тому числі і глава НБУ Валерія Гонтарєва, приїхали до американської столиці кілька годин тому.
Сьогодні ж однією з перших зустрічей буде дискусія за участю міністрів Яресько та Абромавічуса щодо правильних і неправильних кроків українського економічного урядового блоку. Відбудеться вона в так званому форматі сніданку – це дуже звична схема ранкових зустрічей у Вашингтоні.
Програма в українців досить непроста і насичена, бо попереду довгі і виснажливі переговори з реструктуризації зовнішнього боргу, який зараз становить 17,5 млрд доларів, одним з найбільших противників такої постановки питання є Росія. Її представники наполягають на невідкладному погашенні заборгованості. До слова, це було однією з умов МВФ, коли той погоджувався на програму дворічного кредитування України. Втім, за кілька днів до початку зустрічі представник МВФ Девід Ліптов повідомив, що фонд не кине напризволяще, хоча домовленість про реструктуризацію все ж була б хорошим знаком.
Таким чином, є інтрига, на яких умовах, з ким будуть домовлятися українці, що пропонувати і за які мотузки смикати інших учасників переговорів, щоб програма кредитування не припинялася, і одночасно домовитися з російською стороною. Саме сьогодні українська делегація буде говорити і звітувати МВФ щодо боргу.
Вихідні обіцяють бути насиченими, але звітувати перед журналістами і українські чиновники, і керівництво МВФ будуть в понеділок.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас