Висока вартість ліцензій уповільнить розвиток 3G в регіонах, - президент "Київстару" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Висока вартість ліцензій уповільнить розвиток 3G в регіонах, - президент "Київстару"

Технології&Авто
549
Президент “Київстару” Петро Чернишов під час виступу на iForum розповів, що 3G-мережа компанії буде розвиватися неоднорідно.
“Почнемо ми, ясна річ, з Києва. На питання “Коли?” Я завжди стандартно відповідаю – набагато раніше, ніж ви думаєте”, – зазначив керівник стільникового оператора №1 по числу обслуговуваних абонентів.
Він підкреслив, що низький середньомісячний рахунок від одного абонента – для трьох мобільних компаній він дорівнює 36 грн – не дозволить швидко побудувати мережу у всіх містах України.
Петро Чернишов поділився статистикою про очікуване збільшення доходів після запуску “третього покоління”. “Як правило, за перші три роки після впровадження 3G піднімає доходи операторів в середньому на 3% на рік”, – зазначив президент “Київстару”.
Він запевнив, що ціни на високошвидкісну мобільну передачу даних не будуть величезними. “Вони будуть більше, ніж ви платите зараз, але не злякають і не здивують”, – підкреслив пан Чернишов.
За його словами, запуск 3G викличе бурхливий розвиток нових і затребуваних послуг, серед яких він назвав мобільний банкінг і рекламу в стільникових мережах, а також різні бізнес-додатки. Петро Чернишов упевнений, що “третє покоління” посприяє розвитку технології М2М (machine-to-machine), або “інтернету речей”.
“Це може бути безпека руху, маршрутизація доставок, включення-виключення якихось приладів будинку або енергозбереження”, – описав майбутні послуги глава “Київстару”.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас