У Росії хочуть заборонити продавати б/у автомобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії хочуть заборонити продавати б/у автомобілі

Технології&Авто
5881
Експерти асоціації “Російські автомобільні дилери” підготували пропозицію для Мінпромторгу Росії про те, щоб заборонити продавати старі автомобілі з рук.
На думку асоціації, це дозволить не тільки підвищити безпеку автомобілів з пробігом, але й посприяє притоку в державну казну додаткових податкових надходжень.
“Це сірий ринок без гарантії, відповідальності, податків, з підкрученими спідометрами тощо. І потім (у покупця) виникає маса проблем, – прокоментував нинішню ситуацію керівник асоціації Володимир Моженков. – Оборот цього тіньового ринку становить близько 3 трильйонів рублів на рік”. Також експерт повідомив про те, що лише 6% з вдруге реалізованих протягом 2014 року 6,1 мільйона автомобілів були продані через дилерську мережу.
На думку глави РОАД, машини з пробігом повинні продаватися тільки через дилерську мережу, бо в цьому випадку вони в обов’язковому порядку будуть проходити спеціальну передпродажну підготовку в дилерських сервісних центрах (подібна підготовка не завжди проводиться у разі продажу з рук). Перехід на нову систему може бути здійснений протягом 2-3 років (мінімальний термін).
Не так оптимістично налаштований інший експерт, аналітик “ВТБ Капіталу” Володимир Беспалов. Зокрема, він вважає, що подібна система призведе до помітного подорожчання старих машин. А якщо враховувати нинішній спад попиту як на новому (42,5% у березні), так і на вторинному (24,3% у березні) авторинках Росії, то можна сказати, що покупці не зрадіють такій перспективі.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас