Росія рефінансує платежі Білорусі за держборгом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія рефінансує платежі Білорусі за держборгом

Світ
272
Росія рефінансує платежі Білорусі за державним боргом на 2015 рік, заявив 16 квітня прем’єр-міністр Білорусі Андрій Кобяков.
Вже є “відповідні рішення, домовленості”, які в даний час знаходяться практично на завершальній стадії, зазначив Кобяков.
“У нас є домовленості з російськими партнерами, щоб повністю рефінансувати наші платежі, які ми здійснюємо в цьому році в Російську Федерацію як по міждержборгам, так і по Антикризовому фонду ЄврАзЕС”, – зазначив прем’єр-міністр.
Мова йде про реструктуризацію заборгованості на $750 млн. У 2014 Росія виділила кредитів Білорусі на суму понад $2 млрд. У березні 2015 року Мінськ і Москва підписали угоду про виділення Білорусі державного фінансового кредиту на $110 млн під 1,5%.
У 2015 році Білорусі необхідно погасити зовнішній держборг у розмірі $4 млрд.
Раніше міністр фінансів РФ Антон Силуанов заявив, що Росія не готова обговорювати реструктуризацію $3 млрд боргу України. “Ми намагаємося піти на зустріч Україні, не вимагаючи передоплати. Але ми не готові обговорювати реструктуризацію, оскільки наша власна ситуація зараз непроста”, – заявив Силуанов.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас