МВФ відмовив Греції у відстроченні погашення боргу, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ відмовив Греції у відстроченні погашення боргу, - ЗМІ

Світ
715
Уряд Греції в офіційному порядку звернувся до Міжнародного валютного фонду з проханням перенести терміни часткового погашення заборгованості, однак відповідь була негативною, пише Financial Times з посиланням на інформовані джерела з обох сторін.
У ході приватних обговорень представників Греції “переконали не направляти офіційний запит” про відстрочку платежів.
Раніше в квітні Афіни виплатили МВФ близько 450 млн євро, але 1 травня належить наступний платіж – на 195, 1 млн євро, при цьому уряду необхідно в ті ж терміни знайти кошти на перерахування зарплат держслужбовцям.
Представники кредиторів Греції заявили FT, що не впевнені в тому, що Афіни зможуть виконати зобов’язання в травні. І навіть якщо їм це вдасться, у червні мають бути нові і більш суттєві платежі.
Всього Греція повинна виплатити МВФ в цьому році понад 9 млрд євро.
Чиновники МВФ неодноразово повторювали, що продовження термінів погашення заборгованості можливе тільки після повного узгодження нової програми реформ. Прибутковість держоблігацій Греції різко збільшилася в четвер, оновивши максимуми за 2-3 роки: по 2-річним паперів – на 2,9 процентного пункту (п.п.), до 25.9%, за 3-річним – на 1,58 п. п., до 26,18%, по 10-річним – на 1 п.п., до 12,6%.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас