Порошенко представив громадськості директора Антикорупційного бюро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко представив громадськості директора Антикорупційного бюро

Казна та Політика
3871
Директором Національного антикорупційного бюро (НАБ) призначений Артем Ситник.
Церемонія представлення Ситника відбулася сьогодні в адміністрації президента за участі Петра Порошенка.
“16 квітня увійде в історію як день створення Національного антикорупційного бюро. Фронт боротьби з корупцією не менш важливий, ніж те, що захищають наші військові. Найбільш важливо в діяльності новопризначеного директора антикорупційного бюро – це довіра людей”, – сказав Порошенко.
Раніше спеціальну перевірку пройшли 3 з 4 кандидатів на посаду директора НАБ: Микола Сірий, Артем Ситник та Віктор Чумак.
Конкурсна комісія з обрання кандидатів на посаду директора НАБ вирішила рекомендувати президенту двох з них: кандидатура Ситника набрала 7 голосів, кандидатура Сірого набрала 5 голосів і кандидатура Чумака набрала 3 голоси.
Як відомо, до складу комісії входили Джованні Кеслер, Євген Нищук, Віктор Мусіяка, Рефат Чубаров, Євген Захаров, Ярослав Грицак, Йосип Зісельс, Олександра Яновська та Юрій Бутусов.
Комісія опрацювала три місяці, з спочатку надійшли на її розгляд 176 заявок 21 кандидатуру допустили в другий тур.
Раніше повідомлялося, що першочерговим завданням новоствореного антикорупційного бюро буде розслідування і повернення коштів, вкрадених режимом Януковича, створення спеціальної групи контролю за фінансовими ресурсами, які будуть виділені Європейським союзом в якості грантів, кредитів і спеціальних програм.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас