"Газпром" відмовляється продовжувати угоду з "Нафтогазом" до рішення суду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" відмовляється продовжувати угоду з "Нафтогазом" до рішення суду

Енергетика
1945
Російський газовий монополіст “Газпром” не має наміру до завершення арбітражних розглядів в Стокгольмі продовжувати газові угоди з “Нафтогазом України”. Про це повідомив офіційний представник “Газпрому” Сергій Купріянов.
“Газпром” не планує переговорів з НАК не тільки на цьому тижні, але і взагалі продовження діючих угод на термін до закінчення арбітражних розглядів не є предметом обговорень між “Газпромом” і “Нафтогазом”, – сказав Купріянов.
У середу директор з розвитку бізнесу “Нафтогазу” Юрій Вітренко сказав агентству Блумберг, що НАК розраховує домовитися з “Газпромом” про продовження досягнутого раніше газової угоди, 16 квітня “Нафтогаз” планує провести переговори.
Нагадаємо, що раніше Росія зірвала міністерську зустріч РФ-Україна-ЄК, заплановану на 14 квітня, на якій передбачалося обговорити газові угоди.
Уряд РФ 31 березня ухвалив рішення знизити для України ціну на газ на 100 доларів за тисячу кубометрів. “Газпром” і “Нафтогаз” 1 квітня підписали додаткову угоду щодо поставок газу в Україну в другому кварталі, аналогічно діяв в рамках зимового пакета. Фактична ціна поставок російського газу для України в другому кварталі з урахуванням знижки становить 247,18 долара за тисячу кубометрів.
Крім того, угода не передбачає штрафів за недобір газу в рамках умови take or pay у другому кварталі. Однак, як повідомляв раніше глава Міненерго РФ Олександр Новак, штрафи будуть нараховуватися і надалі можуть бути враховані в ході розгляду “Газпрому” з “Нафтогазом” в Стокгольмському арбітражі.
Рішення арбітражу за контрактом на поставку газу очікується влітку 2016 року, по транзитному контракту – восени 2016 року.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас