Комунальні аптеки замінять у київських лікарнях приватні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комунальні аптеки замінять у київських лікарнях приватні

Особисті фінанси
849
Аптечний пункт комунального підприємства “Фармація” до кінця поточного року з’явиться в кожному лікувально-профілактичному закладі (ЛПЗ) столиці, включаючи поліклініки, повідомив генеральний директор КП “Фармація” Руслан Світлий.
“Ми розширюємо аптечну мережу з метою, щоб в кожному столичному ЛПЗ був пункт “Фармації”. Це не заробляння грошей, це соціальні проекти – ми обслуговуємо безкоштовні і “чорнобильські” рецепти, розвиваємо екстемпоральне виробництво, скоро буде доставка медикаментів. Ми робимо багато того, що приносить киянам полегшення. Зараз ми покриваємо лише 30% ЛПЗ, до кінця року будуть всі”, – зазначив Світлий.
За його словами, соціальні програми є для підприємства збитковими. “Зараз ми працюємо в двох площинах – це соціальні проекти та комерційна діяльність для заробляння грошей.
Частину зароблених коштів ми передаємо на соціальні програми, частину платимо місту як дивіденди, інша частина – це податки”, – зазначив Світлий.
За його даними, у першому кварталі 2015 року підприємство заплатило понад 1,7 млн грн податків до міського бюджету.
“Півроку тому у нас було близько 63 млн грн кредиторської заборгованості. Зараз третину кредиторської заборгованості ми погасили, повернули довіру постачальників. За жовтень-грудень 2014 р. ми заробили з урахуванням податків понад 12 млн грн, в той час як збиток за попередні дев’ять місяців становив 9 млн грн”, – підкреслив Світлий.
Як повідомлялося, в серпні 2014 року за результатами аудиторської перевірки роботи КП “Фармація” 8 серпня київський міський голова Віталій Кличко звільнив директора комунального підприємства “Фармація” Олега Клімова.
Перевірка, зокрема, виявила зловживання в аптеках “Фармації” у вигляді завищення цін на медикаменти, які відпускалися за “Карту киянина” та зі знижками в соціальних аптеках.
Крім того, перше півріччя 2014 р. КП завершило зі збитком в 5,5 млн грн. До складу КП “Фармація” входять 98 аптек і 56 аптечних пунктів, з яких 48 займаються екстемпоральним виробництвом ліків, а також контрольно-аналітична лабораторія, атестована Державною службою України з лікарських засобів.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас