Хакери можуть атакувати сучасні літаки прямо в повітрі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хакери можуть атакувати сучасні літаки прямо в повітрі

Технології&Авто
567
Хакери можуть атакувати сучасні пасажирські літаки прямо в повітрі, попередило американське урядове агентство, дослідивши електроніку авіалайнерів Boeing і Airbus. Звіт опублікований на сайті Рахункової палати США (Government Accountability Office, GAO).
Експерти вказали, що найбільшій небезпеці можуть бути схильні новітні лайнери – американський Boeing 787 Dreamliner і європейські Airbus A350 і A380.
Представники GAO проконсультувалися з експертами з комп’ютерної безпеки, які вказали, що в цьому випадку можливе втручання ззовні в роботу авіоніки. Один з опитаних експертів навіть припустив, що платформу для проникнення в системи лайнера може надати вірус або черв’як, якого по інтернету випадково завантажить будь-хто з пасажирів літака.
У звіті GAO підкреслюється, що більш старі літаки менше інтегровані в інтернет, і їх системи управління набагато краще ізольовані, а значить і ризик злому для літаків “старше 20 років” менше.
Відзначимо, що німецькі ЗМІ не виключали версію злому в разі катастрофи лайнера Germanwings, що розбився в Альпах. Проте потім сукупність доказів щодо другого пілота Андреаса Любіца, мабуть, навмисно направив лайнер до землі, змусила забути про цю гіпотезу.
На момент написання замітки Boeing зміст доповіді не прокоментувала. Airbus випустила короткий прес-реліз, який посвідчує, що компанія постійно працює над архітектурою своїх електронних систем з метою забезпечення вищого ступеня надійності та безпеки, але обговорювати деталі не має наміру, оскільки це “може бути контпродуктивно для безпеки”.
За матеріалами:
CNN
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас