Хто потрібен Україні? Названо найбільш затребувані професії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хто потрібен Україні? Названо найбільш затребувані професії

Особисті фінанси
9734
Представники сайтів з працевлаштування назвали найбільш затребувані професії України за останній місяць. За підсумками дослідження, перше місце серед вакансій займають пропозиції в сфері топ-менджмента, за ними слідують вакансії в готельно-ресторанному бізнесі, далі – юриспруденція, сільське господарство, будівництво і маркетинг.
Експерти пояснюють таку високу потребу в топ-менеджерах кризовим роком.
В цілому ж кількість резюме не зменшується, а ось конкуренція – посилюється. Є й інша тенденція: люди починають шукати роботу “веерно”: “Тобто, наприклад, якщо раніше дівчина починала з роботи секретаря, а потім переходила на посаду бухгалтера, то зараз вона розміщує 3-5 резюме на вакансії і секретаря, і бухгалтера, посилюючи тим самим конкуренцію. На жаль, заробітна плата не збільшується: вкрай мало компаній зараз готові перекуповувати фахівців.
Цікаво, що найлегше зараз знайти роботу в Волинській, Чернівецькій та Закарпатській областях. Четверту ж позицію зайняла Луганська область: за даними експертів, в підконтрольних ВСУ містах є вакансії викладачів англійської, менеджерів, кондитера і фрезерувальника. “Є навіть вакансія і для фотомоделі”, – уточнюють експерти.
Зустрічаються аналітикам ринку праці і досить кумедні вакансії. Наприклад, одне з таких говорить: “Потрібно арматурник. Вимоги: вміння в’язати гачком”. А інша пропозиція роботи написано неоднозначно: “Вакансія:” Сортування яблук “. 3 жінки, температура – 5-10 тепла”.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас