Нацбанк випустив монету зі слоном (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк випустив монету зі слоном (фото)

Світ
4535
15 квітня до 120-річчя Харківського зоопарку НБУ вводить в обіг пам’ятну монету номіналом дві гривні.
Про це повідомляє сайт регулятора.
Монета виконана з нейзильберу, тираж – 35 000 штук.
«Присвячена одному з найстаріших зоопарків Європи, який є візитною карткою міста Харкова. Зоопарк розташований в центрі міста, займає площу 22 гектари і налічує близько 400 видів риб, амфібій, рептилій, птахів і ссавців. Серед них є 145 рідкісних і зникаючих видів тварин, занесених до Міжнародної Червоної книги та Червоної книги України. Харківський зоопарк першим в Україні 1925 придбав у свою колекцію представника одного з найбільших тварин світу – слона», – йдеться в повідомленні.
На аверсі монети вгорі розміщено малий Державний Герб і напис півколом «Україна», а також стилізована композиція: зображені тварини зоопарку, які зустрічають маленьких відвідувачів біля входу; унизу – рік карбування монети 2015, номінал дві гривні, логотип Монетного двору Національного банку України.
На реверсі: в центрі на тлі стилізованого зображення Харкова – слон, який тримає хоботом квітку, і написи – Харківський зоопарк і 120 років.
Нагадаємо, 31 березня НБУ ввів в обіг пам’ятну монету, присвячену 100-річчю з дня народження видатного майстра образотворчого мистецтва українського зарубіжжя Якова Яковича Гніздовського.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас