EIA очікує скорочення видобутку сланцевої нафти в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

EIA очікує скорочення видобутку сланцевої нафти в США

Енергетика
215
Сланцевий бум в США, через який видобуток нафти досяг рекордного обсягу за останні 40 років, слабшає.
Як прогнозує американське Управління з інформації в галузі енергетики (EIA), видобуток нафти з твердих порід на великих родовищах в травні знизиться на 57 тис. барелів на добу. Відомство прогнозує спад виробництва вперше з початку публікації подібних щомісячних звітів в 2013 році.
Аналітики Deutsche Bank AG, Goldman Sachs Group Inc. і IHS Inc. очікують припинення зростання видобутку в США, принаймні на якийсь час, на тлі зниження вартості нафти майже до шестирічного мінімуму. Обвал котирувань вже призвів до припинення роботи половини бурових установок країни і скорочення тисяч робочих місць у галузі. Перерва в бурхливому зростанні виробництва нафти необхідна для скорочення надлишку сировини і стабілізації світових ринків, зазначає Goldman.
“Падіння зі скелі неминуче” через скорочення числа бурових, вважає глава нафтогазового відділу Frost & Sullivan LP Карл Леррі. “Питання в тому, наскільки стрімким буде це падіння. Якщо воно буде стрімким і глибоким, то можна очікувати значного стрибка цін”, – додав він.
Видобуток нафти в США буде знижуватися на тлі збільшення обсягів нафтопереробки після завершення сезонного профілактичного ремонту на американських НПЗ, що також скоротить найсерйозніший з 1930 року надлишок пропозиції сировини. Зниження запасів нафти в країні має полегшити ситуацію на ринку, що пережив обвал котирувань більш ніж на $ 50 за барель з червня минулого року.
Котирування травневих ф’ючерсів на марку WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) в ході торгів у вівторок збільшилися на $0,44 (0,85%) – до $52,35 за барель.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас