Укрзалізниця пропонує дотувати пасажирські перевезення з держбюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укрзалізниця пропонує дотувати пасажирські перевезення з держбюджету

Казна та Політика
351
Виконуючий обов’язки гендиректора «Укрзалізниці» Максим Бланк пропонує дотувати пасажирські перевезення підприємства з державного бюджету.
Про це він заявив в ефірі Першого національного, повідомляє «Новий час».
«Держава повинна взяти на себе ту частину тягаря з надання громадянам можливості користуватися залізничним транспортом, яка йому належить», – сказав Бланк.
На його думку, нинішня модель, коли пасажирські перевезення «Укрзалізниці» дотуються за рахунок вантажних, невдала і неефективна.
«Коли ми говоримо про доступність автомобільного транспорту, то дорожню інфраструктуру фінансує держава. А «Укрзалізниця» сама платить за перевезення », – зазначив Бланк.
Він повідомив, що в 2014 році чистий збиток «Укрзалізниці» склав 284 млн грн. Хоча фінансовим планом передбачалося, що адміністрація отримає прибуток у розмірі 634, 6 млн грн. При цьому збиток від пасажирських перевезень склав 7,9 млрд грн.
За словами Бланка, щоб поліпшити свій фінансовий стан, «Укрзалізниця» минулого року двічі підвищувала тарифи на вантажні перевезення і запланувала ще одне підвищення в квітні, але цього не достатньо.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас