Нафта трохи подорожчала завдяки статистичними даними з Німеччини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта трохи подорожчала завдяки статистичними даними з Німеччини

Енергетика
382
У п’ятницю, 10 квітня, світові ціни на нафту зміцнюються на статистиці з промислового виробництва в Німеччині.
Станом на 7.06 за Києвом вартість травневого ф’ючерсу на нафту Brent збільшувалася на 0,51% – до 56,86 дол. за барель. Ціна травневих ф’ючерсів на нафту WTI росла на 0,06% – до 50,82 дол. за барель.
Як повідомило в четвер міністерство економіки і технологій ФРН, обсяг промислового виробництва в Німеччині в лютому зріс порівняно з січнем на 0,2% з урахуванням сезонних коливань. При цьому динаміка промвиробництва в січні 2015 була переглянута до зниження на 0,4% з збільшення на 0,6%. Аналітики заявляють, що дані з промвиробництва країни надають підтримку вартості нафти.
Вплив на ринок також надають заяви міністра нафтової промисловості Саудівської Аравії Алі аль-Наїмі, зроблені ним на цьому тижні, згідно з якими видобуток нафти в країні досяг в березні рекордного рівня в 10,3 млн барелів на добу.
“Націленість Саудівської Аравії захистити свою частку ринку є ключовим фактором”, – заявив агентству Франс Прес аналітик Nomura Securities Алестер Ньютон. Експерт прогнозує, що тиск на вартість нафти може зберегтися, принаймні, до кінця цього року.
За матеріалами:
Газета по-києвські
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас