Нафта різко подешевшала через американські запаси — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта різко подешевшала через американські запаси

Енергетика
2294
Нафта сорту WTI (західно-техаська світла) на Нью-йоркській товарній біржі в середу подешевшала на $3,56 (6,60%), що стало найзначнішим одноденним зниженням за останні два місяці. Ф’ючерсні контракти на її постачання в травні укладалися за ціною $50,42 за барель.
На лондонській Міжконтинентальній біржі ф’ючерсних угод вартість травневих контрактів на поставки суміші Brent (що складається з нафти, видобутої з різних свердловин на шельфі Північного моря) також знизилася – на 3,55 долара (6%), до 55,55 долара за барель.
Це падіння цін, на думку аналітиків, було викликано оприлюдненням урядових даних про значне поповнення резервних нафтосховищ США – на 10, 95 млн барелів, що значно перевищило всі очікування. Тепер ці запаси, за оцінками на минулий тиждень, складають рекордні 482, 39 млн барелів.
“Представлені урядом (США) дані дуже серйозно зіграли на пониження цін”, – коротко прокоментував ситуацію на нафтовому ринку співвласник консалтингової фірми Again Capital LLC Джон Кілдофф.
Ця інформація наклалася на зроблену раніше заяву Саудівської Аравії про збільшення в березні видобутку нафти в королівстві до 10,3 млн барелів на день – найвищого рівня. Видобуток нафти в березні збільшили також Ірак і Лівія, що сприяло підвищенню загальної пропозиції нафти з боку ОПЕК до 31,5 млн барелів на день минулого місяця.
“При такій продуктивності ОПЕК вкрай складно буде уникнути збільшення резервних запасів нафти протягом поточного року”, – вважає аналітик компанії Petromatrix Олівер Джекоб.
Як повідомлялося, видобуток нафти в США побила абсолютний рекорд – Штатам вдалося обігнати Саудівську Аравію.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас