Японці збираються кредитувати "Київводоканал" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японці збираються кредитувати "Київводоканал"

Кредит&Депозит
546
Уряд Японії підтвердило намір про надання Україні кредитних коштів у розмірі 108 млрд ієн (21,13 млрд грн за курсом НБУ) на реконструкцію Бортницької станції аерації (БСА) в Києві.
Такі дані з посиланням на оперативну інформацію від посольства Японії в Україні про схвалення “pledge” (поручительства) повідомив глава правління-генеральний директор ПАТ “АК “Київводоканал” Андрія Білик в ході “круглого столу” “Водопостачання в Києві: виробничі витрати і складові тарифів” в Києві.
“Це офіційне підтвердження намірів уряду Японії підтримати фінансування проекту реконструкції Бортницької станції аерації в обсязі 108 млрд ієн”, – сказав він.
При цьому Білик зазначив, що досягнуті домовленості – важливий етап в рамках проекту реконструкції БСА, вони передують підписанню міжурядової кредитної угоди.
“Фактично від схвалення та оприлюднення цього pledge до фактичного підписання міжурядової кредитної угоди пройде не більше двох місяців”, – додав він.
При цьому гендиректор “Київводоканалу” підкреслив, що надання Японією “Київводоканалу” позикових коштів жодним чином не позначиться на зростанні тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення для киян.
“Цей кредит – найбільший кредит в комунальну галузь на території Східної Європи. В той же час він жодним чином не позначиться на тарифі в найближчий період, оскільки фінансові умови є унікальними і є 10 років кредитних канікул. Тобто, збільшення тарифу у зв’язку з кредитними зобов’язаннями компанії буде нульовим “, – сказав він.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас