Депутати зайнялися демаркацією кордону України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати зайнялися демаркацією кордону України

Світ
1152
Верховна Рада України дала добро на демаркацію точки стику державного кордону з Республікою Білорусь та Республікою Польща.
За закон проголосували 275 народних депутатів.
Відповідно до документа, у тримісячний термін після його вступу в силу повинна бути створена українсько-білорусько-польська комісія з визначення точки стику державних кордонів на місцевості.
Комісія також повинна буде підготувати і підписати демаркаційні документи, а саме протокол прикордонного знака “Буг”, демаркаційну карту стику державних кордонів трьох країн і заключний протокол.
Крім того, парламентарії підтримали законопроект № 0008 “Про ратифікацію протоколу прикордонного знаку “Тур”, який встановлений для позначення точки стику державних кордонів України, Румунії та Угорщини”.
За відповідне рішення проголосували 286 нардепів. Представляючи документ, голова Державної прикордонної служби Віктор Назаренко заявив, що знак складається з трьох прикордонних залізобетонних стовпів, кожен з яких встановлений на території однієї з держав.
Він також зазначив, що в 2007 році Міждержавними прикордонними комісіями була проведена перевірка проходження лінії кордону. Виявлено підмив угорського прикордонного стовпа. Угорська сторона перенесла його в інше, безпечне місце.
За результатами робіт підписаний новий протокол “Слід зазначити, що лінія проходження державного кордону та точка стику кордонів не змінилася. Відповідно до міжнародних договорів України з Угорщиною та Румунією про режим державного кордону вказаний протокол підлягає ратифікації”, – сказав Назаренко.
Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко зареєстрував у Верховній Раді цей законопроект 26 березня 2015. Географічна точка, яка знаходиться в місці перетину серединної лінії висохлого старого русла річки Тур і серединної лінії річки Тур є стиком держкордонів.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас