Багато чи мало? Пробні тести з української мови провалив кожен десятий — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Багато чи мало? Пробні тести з української мови провалив кожен десятий

Світ
867
Пробне тестування з української мови та літератури склали 89,1% абітурієнтів. Про це повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук у своєму Фейсбуці.
«В УЦОЯО завершили визначення порогового балу «склав/не склав» за результатами пробного тестування з української мови та літератури. Таким порогом 80 експертів, які працювали в Києві, Одесі, Харкові, Львові, Дніпропетровську, Херсоні, Вінниці, Івано-Франківську, Слов’янську, визначили 35 балів. Поріг не подолали 10,9% тих, хто брав участь у пробному тестуванні і відправив свої результати в УЦОЯО. Таким чином, рейтингова оцінка за шкалою 100-200 балів буде нараховуватися лише тим, хто отримав 35 і більше балів », – написав Лікарчук.
У той же час, директор УЦОЯО застеріг від спроб прогнозувати результати основного ЗНО на базі результату пробного тестування.
«Наголошую, що цей «поріг» стосується лише пробного тестування з української мови та літератури. Також застерігаю усіх від спроб прогнозувати майбутні результати «цього» ЗНО на основі результатів пробного тестування. З багатьох причин такий прогноз апріорі не може бути коректним. «Граничний бал» з інших предметів пробного тестування оприлюднимо через кілька днів. Він буде іншим, ніж з української мови та літератури », – додав Лікарчук
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас