Шахраї продавали квартири, що не існують, на замороженому будівництві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шахраї продавали квартири, що не існують, на замороженому будівництві

Нерухомість
1836
Шахрайства, афери, піраміди – одвічні супутники смутних часів. Вони, як гриби після дощу, з’являються під час криз і економічної стагнації. А вже нерухомість – це просто золотоносна жила для всіляких нечистих на руку ділків.
Досі жива пам’ять про “Еліта-центрі”, обдурити тисячі людей. Почати будівництво, зібрати гроші і розчинитися в повітрі – ця традиційна схема – вже пройдений етап.
Виявляється, для того, щоб заволодіти грошима покупців житла, можна навіть не починати будувати і взагалі не мати про будівництво жодного уявлення. Досить поставити вагончик біля покинутого будівництва, обладнати в ньому “відділ продажів” і подати оголошення про відновлення будівництва.
Для більшого переконання можна пригнати техніку і створити на будмайданчику ілюзію бурхливої діяльності. Саме так і зробили творці чудової афери, розкритої в Голосіївському районі Києва.
Вони нібито відновили будівництво на проспекті Науки, заморожене багато років тому, і продавали квартири в ньому. При цьому на запит правоохоронців не змогли надати ні проектної, ні дозвільної документації на будівництво, ні документів, що підтверджують права на земельну ділянку. Між тим, в їхніх кишенях вже встигли осісти десятки мільйонів гривень довірливих громадян. А адже укладені з покупцями неіснуючих квартир договори не мають жодної юридичної сили.
В черговий раз нагадуємо потенційним інвесторам. Будьте дуже уважні, купуючи нерухомість на первинному ринку. Не спокушайтеся низькими цінами, вивчайте репутацію забудовника, історію його будівництв, перевірте всі документи на будівництво, і краще за допомогою юриста, перш ніж витратити свої заощадження.
За матеріалами:
domik.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас