У Кабміні рекордна кількість мільйонерів: Яценюк і Петренко заробили на валюті (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кабміні рекордна кількість мільйонерів: Яценюк і Петренко заробили на валюті (інфографіка)

Особисті фінанси
4503
Прем’єр Арсеній Яценюк із запізненням на тиждень опублікував свою декларацію за 2014 рік. Майже всі інші міністри встигли вчасно – до 1 квітня. А ось ще троє – міністр фінансів Наталія Яресько, глава Мінекономіки Айварас Абромавічус і віце-прем’єр В’ячеслав Кириленко – досі свої доходи не “засвітили”.
Разом з Яценюком, в чинному Кабміні – вісім гривневих мільйонерів. Це – рекордна кількість мільйонерів в уряді: в останньому Кабміні Миколи Азарова таких було п’ятеро. Доходи віце-прем’єра Валерія Вощевського, склали більше 17 млн грн. У спину йому дихають міністр екології Ігор Шевченко: у нього доходи зросли вдвічі – до 3,1 млн грн, глава МВС Арсен Аваков (у перерахунку на гривні заробив 1,8 млн), глава МОЗ Олександр Квіташвілі (близько 1,8 млн грн) і віце-прем’єр Геннадій Зубко (1 млн). Замикають “почесну вісімку” міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, на рахунках у якого 1,3 млн грн, і міністр юстиції Павло Петренко з 15,5 млн грн вкладень (див. іІнфографіку).
Вощевський вказав, що основну частину доходу він отримав від продажу квартири і дачі – хоча натомість купив дві квартири меншого метражу. Продавали нерухомість та інші міністри: віце-прем’єр Геннадій Зубко – дачу, міністр юстиції Павло Петренко – квартиру. Останній, до речі, запевняє, що отримав 1,4 млн грн саме за рахунок продажу майна. Тепер у міністра немає свого житла (він вказав у декларації орендовану квартиру). Немає нерухомості також у глав Мінсоцполітики та закордонних справ – Павла Розенка і Павла Клімкіна.
У Яценюка вказано, що він перевклав свої гроші з урахуванням різниці в курсі валют, в результаті чого сума на рахунках у банках збільшилася майже вдвічі. Те саме зробив і Петренко, збільшивши свої вкладення на 6,7 млн грн.
А Аваков отримав також дивіденди з Італії. Також він розписав доходи дружини, в числі яких – 1,5 млн євро від продажу фабрики з виробництва сиру в Італії. За словами глави МВС, з цих надходжень до держбюджету піде близько 5 млн грн податків. А міністр екології та юрист за сумісництвом Ігор Шевченко вказав, що свої 3 млн грн доходу отримав за рахунок незалежної професійної діяльності.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас