Shell оголосила про найбільшу угоду в своїй історії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Shell оголосила про найбільшу угоду в своїй історії

Енергетика
1691
Англо-голландський нафтогазовий концерн Royal Dutch Shell веде переговори про покупку британської нафтогазової компанії BG Group plc, сума операції може скласти 68 мільярдів доларів.
Придбання BG Group надасть Shell доступ до значних запасів нафти і газу, а також дозволить заощадити кошти, які інакше довелося б витратити на геологічну розвідку нових родовищ. Наприклад, концерн Shell витратив близько шести мільярдів доларів на пошуки нафти біля північного узбережжя Аляски, але так і не закінчив жодної свердловини в даному регіоні.
Крім цього, у разі укладення угоди з BG Group, англо-голландський нафтогазовий концерн зможе значно закріпитися біля узбережжя Бразилії, а також зможе розраховувати на видобуток газу з нетрадиційних джерел в Австралії.
BG Group виступила з заявою, в якій говориться, що компанія веде переговори з Shell, однак залишається неясним, чи зробить англо-голландський концерн пропозицію про покупку.
Royal Dutch Shell – англо-голландський нафтогазовий концерн, який займається видобутком і переробкою вуглеводнів більш ніж в 40 країнах світу.
BG Group – третій за величиною виробник газу у Великій Британії. Основними напрямками діяльності є розвідка і видобуток, виробництво СПГ, транспортування і розподіл газу, а також виробництво електроенергії.
За матеріалами:
ПРАЙМ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас