Українцям будуть виплачувати допомогу з безробіття двічі на місяць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям будуть виплачувати допомогу з безробіття двічі на місяць

Казна та Політика
2244
Верховна Рада України прийняла законопроект №1046 про внесення доповнень до Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття” (щодо врегулювання питань, періодичності та строків виплати допомоги по безробіттю).
За документ проголосували 249 народних депутатів.
Згідно з пояснювальною запискою, законопроект покликаний врегулювати питання періодичності, термінів та граничних строків виплати допомоги по безробіттю.
Для цього пропонується внести відповідні доповнення до Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття”, встановивши, що:
- Допомога по безробіттю виплачується два рази на місяць через проміжок часу, що не перевищує шістнадцяти календарних днів, та не пізніше семи днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата.
- Одноразова виплата допомоги по безробіттю для організації безробітним підприємницької діяльності здійснюється протягом 14 днів після дня здійснення державної реєстрації юридичної особи, набуття статусу підприємця фізичною особою.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас