Парламент хоче зрівняти оренду для комунальних і приватних дитсадків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламент хоче зрівняти оренду для комунальних і приватних дитсадків

Казна та Політика
319
Верховна Рада України має намір зрівняти приватні дошкільні установи в правах на оренду з державними та комунальними дошкільними установами.
За законопроект №1327 про внесення змін до закону про оренду державного та комунального майна, що стосуються особливостей орендних відносин дошкільних навчальних закладів, у першому читанні проголосувало 230 народних депутатів.
Законопроектом пропонується встановити орендну плату для дошкільного навчального закладу, який надає освітні послуги, незалежно від підпорядкування, типу і форми власності на умовах, передбачених для встановлення плати за оренду нерухомого майна для бюджетних організацій та установ, що утримуються за рахунок державного бюджету.
Документом також пропонується складати договір на оренду для таких установ без проведення конкурсу в порядку черговості надходження відповідних заяв до орендодавця.
Як пояснила, представляючи законопроект, народний депутат, голова профільного комітету за освітою Лілія Гриневич, прийняття даного законопроекту допоможе частково вирішити проблему з дитячими садами.
Вона зазначила, що в середньому в Україні на 100 місць у дитячому садку претендує 120 дітей, а у великих містах на отримання місця в дитячому садку – “тисячні черги”. Так, наприклад, у Києві, за словами депутата, 13 тис. дітей стоять у черзі, щоб потрапити в дитячий сад.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас