Відтепер вести бізнес в Україні стане простіше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відтепер вести бізнес в Україні стане простіше

Особисті фінанси
2527
У вівторок, 7 квітня, в Україні набув чинності закон №191-VIII про спрощення ведення бізнесу.
Днем раніше текст закону, підписаного президентом Петром Порошенком 2 квітня, був оприлюднений в офіційному виданні Верховної Ради газеті “Голос України”.
Основною метою закону є дерегуляція господарської діяльності, яка повинна дозволити Україні підвищити позицію в рейтингу Doing Business та привести законодавство України у відповідність до законодавства Євросоюзу.
Закон також підвищує відповідальність дозвільних центрів за невиконання посадових обов’язків. Крім того, забезпечується скорочення функцій і вдосконалення процедур адміністративного регулювання економіки, введені прозорі і єдині правила для всіх суб’єктів економічної діяльності та умови для підвищення рівня їх захисту.
Примітно, що переобладнання і перепланування житлових будинків і приміщень не потребуватимуть отриманні дозвільних документів. Закон також передбачає, що рішення про припинення юридичної особи необхідно публікувати на офіційному сайті центрального органу виконавчої влади, який здійснює політику у сфері реєстрації юридичних і фізосіб-підприємців.
Відзначимо, що набуття чинності окремих положень закону відкладено на півроку з цього дня або до набрання чинності Законом України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів”.
За матеріалами:
Газета по-києвські
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас