МВФ тимчасово відкликає своїх представників з Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ тимчасово відкликає своїх представників з Греції

Світ
598
Міжнародний валютний фонд (МВФ) вирішив відкликати своїх співробітників з Греції на час великодніх свят.
За інформацією німецького видання, у фонді вважають, що в даний час обговорення поточної фінансової ситуації в Афінах результату не принесе, тому його співробітникам краще відзначити свято вдома. Країни Західної Європи, США і ряд інших держав святкують Великдень в ці вихідні.
При цьому грецька сторона висловила бажання зустріти православний Великдень, який цього року припадає на 12 квітня, не відволікаючись на переговори.
Таким чином, обговорення отримання Грецією фінансової допомоги може початися лише в середині квітня.
У ході телефонної конференції заступників міністрів фінансів Єврогрупи 1 квітня представники МВФ обговорювали труднощі роботи з новим грецьким урядом. За їх словами, переговори про фінансову ситуацію в країні були продуктивними тільки чотири дні.
Зі свого боку генеральний секретар грецького Мінфіну Нікос Теохаракіс зазначив, що винні в цьому не Афіни, а “досконала некомпетентність” представників “трійки”.
В даний час в уряді Греції вирішують, як провести націоналізацію банківської системи і знайти компроміс з європейськими кредиторами. Наприклад, відкритим залишається питання з погашенням кредиту МВФ на суму 450 млн євро, термін погашення якого закінчується 9 квітня.
Проте, 3 квітня заступник міністра фінансів Дімітріс Мардас запевнив, що Греція готова виплатити борг в строк.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас